Mød vores producenter

Mød vores producenter

Fælles for dem alle er en fælles kærlighed til den natur og de råvarer, som omgiver os. Den vildtvoksende natur findes lige uden for døren og byder på alt fra korn, over velsmagende frugter og til forskellige krydderurter. Alt sammen er med til at give smagsoplevelser i særklasse.

Spiritz er en festival, der skal sætte Vestjylland på Danmarks- (og med tiden verdenskortet), når det kommer til produktion af spiritus og øl. Du kan møde 14 lokale spiritus- og ølproducenter, som du kan læse mere om her på siden.

Siden opdateres løbende...

Stauning Whisky

Et lille destilleri langt mod vest, der med tiden har vokset sig stort og fået alles næser til at dreje sig mod duften af malt. Kom med på opdagelse og rejsen gennem Staunings whiskyfremstilling. Hør historien om vores eventyr, og kom helt tæt på hvert trin i produktionen. Fra gulvmaltningen af det danske byg og rug til destillering i de 24 kobber pot stills. Imens kan du nyde den smukke arkitektur i det nye destilleri, hvor der er lagt vægt på både sjæl og åbenhed. Slut oplevelsen af med at smage tre forskellige slags whisky. En unik oplevelse for alle sanser, hvor du  og dine kunder kan se, føle, lugte og smage.

Lowlands

Den evige jagt på den gode smag

Det begyndte med snaps. Undervejs har vi også konstateret, at det ikke er alt, der glimter, der er guld. Men vildskuddene har givet os erfaring, og vi betragter det som en del af udviklingen.

Vi bruger i høj grad det der vokser i vores om­givende natur. Alt andet ville være tosset. Smagen er vigtigere end historien…

Nu er sortimentet udvidet så vi ikke kun laver snaps. Udover kendte kategorier har vi udviklet vores helt egen spiritus, der ikke lader sig kategorisere efter de klassiske standarder. Det giver fuldstændig fri leg i tilblivelsen. Hver enkelt version er unik og produceres kun i denne ene udgave – vi kalder den for SOLITARY SPIRIT.

Knaplund Destillery

Vi hos Knaplund Destilleri laver “booze to the people”. Gin, whiskey og Moonshine, som får folk til at smile, sænke skuldrene og blive lidt gladere. Midt på den jyske prærie har vi indrettet destilleriet – et sted omgivet af gode historier, græssende Texas Longhorns og smuk natur.

TONOW spirits fra Vesterhavsmost

Lad os få styr på geografien: Laubjerg plantage er næsten nabo til Vestjyllands lille perle af en hovedstad. Ringkøbing, beliggende blot nogle kilometer fra den smukke jyske Vestkyst, klitterne Marehalmen og Vesterhavet.

Og Familien Laubjergs Planteskole, Plantage, Rosenhave og produktion af Vesterhavsmost® og TONOW® Spirits er vel nærmest at sammenligne med historien om humlebien, der ikke burde kunne flyve; men som gør det alligevel.

For hvem skulle have troet, at netop denne plet på Danmarks-kortet – som af mange nok betragtes som kragernes vendeplads - skulle rumme de optimale geografiske, jordbundsmæssige og klimatiske betingelser for optimal frugtproduktion.

Det ´råstof´, som er alfa og omega, når der skal produceres vesterhavsmost® og TONOW® Spirits af en kaliber og kvalitet, som den vi her taler om.

Westjysk Smag

Hos Westjysk Smag vil vi gerne tilbage til de naturlige smage i vores likører og eddiker. Vi bruger lokale råvarer samt brygger uden tilsat alkohol og sulfit, og holder dermed fokus på den autentiske smag. 

Vores kærlighed til naturen gør, at vi genanvender alle rester fra råvarerne og bruger det som gødning til træer og buske. Vi sætter stor pris på biodiversitet omkring gården, derfor har vi blandt andet områder i vores æblelund, hvor vi lader græsset stå.

Sloganet ’Ting Tar´ Tid’ siger alt om vores produkter. Jo længere gæringstid - des bedre smag. Likørerne fermenterer i 1,5 år og eddikerne i 2,5 år. God tid – God smag.

Kærlig hilsen Dorte og Benny

Danish West Coast Gin

Vores eksklusive Danish West Coast Gin består af hele 12 forskellige botanicals, bl.a. marehalm, havtorn og naturligvis enebær, som er et krav for at kunne kalde det for en gin.

Smagen og nydelsen af de mange botanicals i munden afsluttes med en fantastisk oplevelse af lakrids, der kommer let rullende henover tungen.

Danish West Coast Gin bliver håndbrygget på Nordisk Brænderi på den jyske vestkyst.

Hvide Sande Bryghus

På Hvide Sande Bryghus brygger vi specialøl efter egne opskrifter og tapper selv øllet på eget tapperi. Vi har et fast udvalg på ca 8 forskellige typer, derudover har vi forskellige sæsonøl og specialbryg til større kunder.

Kingspot Brewhouse

Kingspot Brewhouse startede i efteråret 2020 i Horne ved Varde, og jeg brygger for tiden 15 varianter hen over året. Jeg vil brygge bundbehagelig øl fordelt på mange stilarter.

Til Spiritz festivalen kan du bl.a. se frem til min Smoky Belgian brygget med Whisky-malt.

Warwik Bryghus

Warwik Bryghus er et mikrobryggeri, som blev startet i oktober 2004 af 5 ølglade gutter. Vi har til huse i en charmerende baggård i Varde, som vi har omdøbt til Warwik Avenue.

Vi producerer årligt 85.000 liter øl fordelt på mere end 20 varianter, og du kan smage på et godt udvalg på Spiritz Festivalen.

Oksbøl Bryghus

Oksbøl Bryghus er et nanobryggeri, og al øl er 100% håndbryg fra start til slut. Vi er nok et af Danmarks mindste bryggerier med en kapacitet på 100 liter færdig øl pr. uge fordelt på 8 forskellige øltyper. Da vi startede i forsommeren 2020, var ambitionen at brygge hver anden weekend. Hurtigt viste det sig umuligt at følge med efterspørgslen, og i dag brygger vi to gange hver weekend, og tapningen foregår sideløbende med, at der røres i gryderne. Vi sætter en ære i at smøge ærmerne op og røre rundt i mæsken. 

Rækker Mølle Bryghus

I den lille by Rækker Mølle ligger et lille vestjysk mikrobryggeri kaldet Rækker Mølle Bryghus. Bag bryghuset står ejer Frank Hansen og sammen med brygmester Thomas Horacek stræber de efter at producere øl af høj kvalitet. Det opnås gennem nøje udvalgte råvarer og mindeværdige smagsoplevelser.

Rækker Mølle Bryghus er et lille, lokalt bryghus, som brygger øl af vand fra en lokal kilde. Kilden er 1800 år gammel, og der er derfor masser af historie at spore i bryggeriets øl. Bryghuset har desuden til huse i den gamle møllebygning, hvis rødder strækker sig helt tilbage til 1600-tallet.

Fox Hill Winery

Fox Hill Winery er et lille familiedrevet vineri, som producerer danske vine baseret på danske frugter og bær. 

I vores produktion har vi fokus er på bæredygtighed og minimering af madspild, samt udnyttelse af danske æbler af høj smagsmæssig kvalitet. Grundet det danske klima får danske æbler en unik smag. De er sprøde og saftige, med en god aroma og syre. Alle disse kvaliteter søger vi at overfører til vinene, således at vi med stolthed siger, at vi hælder smagen af Danmark på flaske.

Fjordgård - Vin og Vadehav

Skal man selv være blæst for at dyrke vin i Vestjylland?

Indrømmet, den vindomsuste vestjyske natur er ikke det mest oplagte sted for vindyrkning, men vi har gjort det siden 2003, og det går ikke så ringe.

Vi laver et bredt udvalg af vine – håndværksmæssigt, enkelt og gennemskueligt – og det blev til næsten 2.000 flasker i 2021. Flere af vinene har gennem de senere år fået topbedømmelser i internationale konkurrencer.

Vi holder rundvisninger og smagning, hvor gæsterne kan smage efter, om de er enige med dommerne – og heldigvis bliver de fleste overbevist af deres egne smagsløg.

Samtidig kan gode bedømmelser medvirke til, at professionelle brugere ser med mildere øjne på dansk vin.