Mød vores producenter

Mød vores producenter

Fælles for dem alle er en fælles kærlighed til den natur og de råvarer, som omgiver os. Den vildtvoksende natur findes lige uden for døren og byder på alt fra korn, over velsmagende frugter og til forskellige krydderurter. Alt sammen er med til at give smagsoplevelser i særklasse.

Spiritz er en festival, der skal sætte Vestjylland på Danmarks- (og med tiden verdenskortet), når det kommer til produktion af spiritus, vin og øl. Vi har samlet lokale spiritus- og ølproducenter, som du kan mere læse mere om her på siden.

Siden opdateres løbende...

Stauning Whisky

Et lille destilleri langt mod vest, der med tiden har vokset sig stort og fået alles næser til at dreje sig mod duften af malt. Kom med på opdagelse og rejsen gennem Staunings whiskyfremstilling. Hør historien om vores eventyr, og kom helt tæt på hvert trin i produktionen. Fra gulvmaltningen af det danske byg og rug til destillering i de 24 kobber pot stills. Imens kan du nyde den smukke arkitektur i det nye destilleri, hvor der er lagt vægt på både sjæl og åbenhed. Slut oplevelsen af med at smage tre forskellige slags whisky. En unik oplevelse for alle sanser, hvor du  og dine kunder kan se, føle, lugte og smage.

Lowlands

Den evige jagt på den gode smag

Det begyndte med snaps. Undervejs har vi også konstateret, at det ikke er alt, der glimter, der er guld. Men vildskuddene har givet os erfaring, og vi betragter det som en del af udviklingen.

Vi bruger i høj grad det der vokser i vores om­givende natur. Alt andet ville være tosset. Smagen er vigtigere end historien…

Nu er sortimentet udvidet så vi ikke kun laver snaps. Udover kendte kategorier har vi udviklet vores helt egen spiritus, der ikke lader sig kategorisere efter de klassiske standarder. Det giver fuldstændig fri leg i tilblivelsen. Hver enkelt version er unik og produceres kun i denne ene udgave – vi kalder den for SOLITARY SPIRIT.

Knaplund Destillery

Vi hos Knaplund Destilleri laver “booze to the people”. Gin, whiskey og Moonshine, som får folk til at smile, sænke skuldrene og blive lidt gladere. Midt på den jyske prærie har vi indrettet destilleriet – et sted omgivet af gode historier, græssende Texas Longhorns og smuk natur.

TONOW spirits fra Vesterhavsmost

Lad os få styr på geografien: Laubjerg plantage er næsten nabo til Vestjyllands lille perle af en hovedstad. Ringkøbing, beliggende blot nogle kilometer fra den smukke jyske Vestkyst, klitterne Marehalmen og Vesterhavet.

Og Familien Laubjergs Planteskole, Plantage, Rosenhave og produktion af Vesterhavsmost® og TONOW® Spirits er vel nærmest at sammenligne med historien om humlebien, der ikke burde kunne flyve; men som gør det alligevel.

For hvem skulle have troet, at netop denne plet på Danmarks-kortet – som af mange nok betragtes som kragernes vendeplads - skulle rumme de optimale geografiske, jordbundsmæssige og klimatiske betingelser for optimal frugtproduktion.

Det ´råstof´, som er alfa og omega, når der skal produceres vesterhavsmost® og TONOW® Spirits af en kaliber og kvalitet, som den vi her taler om.

Westjysk Smag

Hos Westjysk Smag vil vi gerne tilbage til de naturlige smage i vores likører og eddiker. Vi bruger lokale råvarer samt brygger uden tilsat alkohol og sulfit, og holder dermed fokus på den autentiske smag. 

Vores kærlighed til naturen gør, at vi genanvender alle rester fra råvarerne og bruger det som gødning til træer og buske. Vi sætter stor pris på biodiversitet omkring gården, derfor har vi blandt andet områder i vores æblelund, hvor vi lader græsset stå.

Sloganet ’Ting Tar´ Tid’ siger alt om vores produkter. Jo længere gæringstid - des bedre smag. Likørerne fermenterer i 1,5 år og eddikerne i 2,5 år. God tid – God smag.

Danish West Coast Gin

Vores eksklusive Danish West Coast Gin består af hele 12 forskellige botanicals, bl.a. marehalm, havtorn og naturligvis enebær, som er et krav for at kunne kalde det for en gin.

Smagen og nydelsen af de mange botanicals i munden afsluttes med en fantastisk oplevelse af lakrids, der kommer let rullende henover tungen.

Danish West Coast Gin bliver håndbrygget på Nordisk Brænderi på den jyske vestkyst.

Hvide Sande Bryghus

På Hvide Sande Bryghus brygger vi specialøl efter egne opskrifter og tapper selv øllet på eget tapperi. Vi har et fast udvalg på ca 8 forskellige typer, derudover har vi forskellige sæsonøl og specialbryg til større kunder.

Kingspot Brewhouse

Kingspot Brewhouse startede i efteråret 2020 i Horne ved Varde, og jeg brygger for tiden 15 varianter hen over året. Jeg vil brygge bundbehagelig øl fordelt på mange stilarter.

Til Spiritz festivalen kan du bl.a. se frem til min Smoky Belgian brygget med Whisky-malt.

Oksbøl Bryghus

Oksbøl Bryghus er et nanobryggeri, og al øl er 100% håndbryg fra start til slut. Vi er nok et af Danmarks mindste bryggerier med en kapacitet på 100 liter færdig øl pr. uge fordelt på 8 forskellige øltyper. Da vi startede i forsommeren 2020, var ambitionen at brygge hver anden weekend. Hurtigt viste det sig umuligt at følge med efterspørgslen, og i dag brygger vi to gange hver weekend, og tapningen foregår sideløbende med, at der røres i gryderne. Vi sætter en ære i at smøge ærmerne op og røre rundt i mæsken. 

Rækker Mølle Bryghus

I den lille by Rækker Mølle ligger et lille vestjysk mikrobryggeri kaldet Rækker Mølle Bryghus. Bag bryghuset står ejer Frank Hansen og sammen med brygmester Thomas Horacek stræber de efter at producere øl af høj kvalitet. Det opnås gennem nøje udvalgte råvarer og mindeværdige smagsoplevelser.

Rækker Mølle Bryghus er et lille, lokalt bryghus, som brygger øl af vand fra en lokal kilde. Kilden er 1800 år gammel, og der er derfor masser af historie at spore i bryggeriets øl. Bryghuset har desuden til huse i den gamle møllebygning, hvis rødder strækker sig helt tilbage til 1600-tallet.

Aromagaarden

Aromagaarden i Nørre Nebel fremstiller et stort udvalg af gin, rom og likører som er dyrket efter økologiske principper. Spiritussen er fremstillet med spændende smagsvarianter som fx aronia, havtorn, rabarber, kirsebær, ingefær og hyldeblomst.

ablewinery

Vi laver æblevin som alternativ til druevin. Vi anvender æbler, som vi har stolte traditioner for at dyrke i Danmark, og som grundet vores klima giver æblerne en unik smag og sprødhed. Vi siger gerne, at vi flasker smagen af Danmark.

Hedevin

Hedevin er et micro vineri på den Vestjyske hede. Med egne råvarer håndbrygger vi
æblemjød, en dejlig dessertvin eller aperitif. Her balanceres honningens sødme med
æblernes syre og efter lagring på Rye fade fra Stauning Whisky, har vi en fantastisk
vinoplevelse fra Vestjylland du ikke vil gå glip af.

Mørts Håndbryg

Mørts Håndbryg i Videbæk er et mindre ølbryggeri, som brygger ca. 150 liter øl om ugen.

Ølfremstillingen foregår efter to traditionelle metoder, der er inspireret af de belgiske øltyper: Undergæret til pilsner- og bock-øltyper og overgæret til øvrige typer: Ale, Stout, Porter, Dubbel og Tripel. Der eksperimenteres også med et mix af de to metoder.

Dedikationen og passionen er ud over det sædvanlige, og via omhyggelighed i alle processer er det velsmagende øl, der fyldes på flaske.

Bryggeren Søren Strøm er også en passioneret dykker, og derfor er alle øl navngivet efter de skibsvrag, Søren har dykket på. På flasken kan du læse en lille historie om det skib, der har lagt navn til øllet.

Lille Holmgård Håndbryg

Vi er et lille bryggeri drevet af far og søn. Lille Holmgård Håndbryg er sat i verden med det formål at sprede budskabet omkring det gode håndbryggede øl.

Her lægger vi vægt på at brygge øl, så der er noget for enhver smag. Derfor laver vi bl.a letdrikkelige smagsfulde øl, som kan nydes af alle; både ølkenderen og de som lige har startet deres rejse inden for specialøl. Derudover laver vi også nydeøl, disse kan være; Mørke, stærke, bitre eller sure, som hovedsageligt henvender sig til de som er lidt længere på deres ølrejse.
Vi lægger enorm stor vægt på kvaliteten af vores øl, vi har bl.a. et godt samarbejde med Gyrup Gårdmalt, som er Danmarks eneste mikromalteri i Danmark. En stor del af vores øl er enzymatisk gluten-reducerede, som ikke påvirker smagen, men som gør at flere kan nyde vores øl. Alle vores øl vil for fremtiden være gluten-reducerede. Derudover har vi ambitioner om snart at omlægge bryggeriet til udelukkende at brygge økologisk øl. Vi har en stor forkærlighed for belgiske øl, hvilket vores sortiment også bærer præg af, (Der er også en rød flamsk på vej) Vi har 10 faste varianter, og 3-4 løse i vores sortiment, bl.a. Kølsch, Hvedeøl, No-coast IPA, Biere De Garde, Dubbel, Tripel, Quadruple.

Warwik Bryghus

Warwik Bryghus er et lille, lokalt mikrobryggeri i Vestjylland - nærmere bestemt i Varde. Byen har tidligere huset bryggerier, men det sidste opgav brygningen af øl for små hundrede år siden - indtil Warwik Bryghus altså genoptog bryggeprocessen i 2004.

 

Bryghusets navn ''Warwik'' kan spores helt tilbage til 1100-tallet og er det oprindelige navn for Varde by. Siden Warwik Bryghus præsenterede bryghusets første øl, er ølfamilien vokset med yderlige ca. 20 øltyper. Mikrobryggeriet producerer i dag ca. 1.600 liter øl om ugen og leverer til caféer, restauranter og specialbutikker - primært i lokalområdet.

Fjordgård

Skal man selv være blæst for at dyrke vin i Vestjylland? Indrømmet, den vindomsuste vestjyske natur er ikke det mest oplagte sted for vindyrkning, men det går ikke så ringe endda. Det har vi ”bevist” siden 2003-04, hvor vi plantede de første 100 planter – og til i dag, hvor vi har ca. 1.600.

Vi lavede vin første gang i 2007 – og med held, for det blev til 2 bronzemedaljer på Dansk Vinskue 2008. Siden har vi udviklet den oprindeligt lille hobbyvirksomhed til at være en professionel vingård med vægt på enkel håndværksmæssig fremstilling og overskuelighed. 1.600 planter kan lyde af meget – og det er det også, når vi skal i gang med beskærersaksen - men Fjordgård hører alligevel til blandt de mindre fødevaregodkendte kommercielle vingårde i Danmark.

Better Drinks

Better Drinks ApS blev grundlagt i 2022 af Magnus Ottosen og Peter Frost Hedegård. Hovedkonceptet er en mobil cocktailbar til bryllupper, firmafester, festivaler og lignende. Better Drinks producerer deres egne sirupper til deres cocktails, da de mener at det smager bedre, end hvad man kan købe i butikkerne. Disse sirupper er Better Drinks ved at skubbe ud på markedet så de fremover kan købes i detailbutikker mv.