SPIRITZ er Vestjylland på flaske

SPIRITZ er Vestjylland på flaske

SPIRITZ er en spritny spiritusfestival stærkt forankret i den vestjyske natur. Dette er ikke blot endnu en lokal festival. Vi vil sætte Vestjylland på Danmarks- og dernæst verdenskortet, når det kommer til produktion af spiritus.

I området omkring Skjern Å er der rigtig mange ildsjæle, som producerer øl, spiritus og andre eksklusive dråber. Udgangspunktet for dem alle er en fælles kærlighed til den natur og de råvarer, som omgiver os. Den vildtvoksende natur findes lige uden for døren og byder på alt fra korn, over velsmagende frugter og til forskellige krydderurter. Alt sammen er med til at give smagsoplevelser i særklasse.

Det er unikt at have så mange øl- og spiritusproducenter på et relativt lille geografisk område, hvilket vidner om, at de vestjyske råvarer og producenter kan noget helt særligt. Det skal resten af Danmark og med tiden også verden udenfor Danmark vide.

En gruppe frivillige arrangerer hvert år en spiritusfestival, som en hyldest til de lokale producenter. Vi skal have deres nørderi og ekspertise frem i lyset, for vi kan noget helt særligt her i det vestjyske.

På festivalen kan du møde de lokale producenter og smage deres produkter. Vi skal nørde i råvarer, udforske spiritussens historie og blive klogere på de vestjyske smagsnoter. 

Danmarks toneangivende cocktailbartendere dyster om at tilberede deres take på en ny vestjysk signaturcocktail med lokale produkter. Du kan være med til ginsmagning, ølsmagning, cocktail-workshop og en pragtfuld walk med aktiviteter og smagsprøver i Skjerns natur. Der er musik, god stemning og glade dage for alle pengene.