SPIRITZ er Vestjylland på flaske

SPIRITZ er Vestjylland på flaske

SPIRITZ er en spritny spiritusfestival stærkt forankret i den vestjyske natur. Dette er ikke blot endnu en lokal festival. Vi vil sætte Vestjylland på Danmarks- og dernæst verdenskortet, når det kommer til produktion af spiritus.

I området omkring Skjern Å er der rigtig mange ildsjæle, som producerer spiritus og eksklusive dråber. Udgangspunktet for dem alle, er en fælles kærlighed til den natur og de råvarer, som omgiver os. Den vildtvoksende natur findes lige uden for døren og byder på alt fra korn, over velsmagende frugter og til forskellige krydderurter. Alt sammen er med til at give smagsoplevelser i særklasse.

Det er unikt at have så mange producenter på et relativt lille geografisk område, hvilket vidner om, at de vestjyske råvarer og producenter kan noget helt særligt. Det skal resten af Danmark og med tiden udlandet have at vide. En gruppe af frivillige arbejder ihærdigt på at arrangere en spiritusfestival, som er en hyldest til de lokale producenter. Vi skal have deres nørderi og ekspertise frem i lyset, for vi kan noget helt særligt her i det vestjyske.

På festivalen kan gæsterne møde de lokale producenter og smage deres produkter. Vi skal nørde i råvarer, udforske spiritussens historie og blive klogere på de vestjyske smagsnoter. Vi får blandt meget andet besøg af René Langdal, som er fast skribent på madmagasinet Gastro. René skal gøre os klogere på, om man virkelig kan smage, at spiritussen kommer fra Vestjylland.

Vi har fået fat i nogle af Danmarks toneangivende cocktailbartendere, som skal tilberede hver deres take på en ny vestjysk signaturcocktail på baggrund af vores producenters produkter. Der arrangeres en walk rundt i Den Grønne Korridor i Skjern, så vi viser vores område for festivalens gæster. Og meget meget mere – der er for alvor lagt i ovnen til nogle fantastiske dage.

Eller sagt på godt jysk: ”Det bliver slet ikke så ringe endda.”